Jag älskar mina nya vandringsbyxor

God morgon på er alla goa och glada

Idag börjar officiellt min semester och idag ska jag också börja packa och förbereda för ett par dagars resa med fokus på natur och avkoppling. Jag fick hem mina nya vandringsbyxor på posten precis innan helgen och de passar perfekt, jag är verkligen så nöjd. Sen får vi ju se hur de känns att faktiskt vandra in också, men första provningen kändes toppen.

Innan har jag inte haft några riktiga vandringsbyxor utan haft typ vanliga träningsbyxor, men på förra turen så insåg jag att om jag ska vandra mer så behöver jag ett par byxor som är bättre anpassade. Träningsbyxor må vara mjukare men de står inte emot varken vind eller väta och om man ska gå igenom snåriga buskage eller liknande så river man sig igenom tunna träningsbyxor medan ett par vandringsbyxor står emot och håller för sånt.

Jag och en kompis ska ta bilen en bit norrut och vandra och det ska bli väldigt härligt. Det känns som att ju mer jag gör sådana här utflykter desto mer älskar jag det. Kroppen mår bra av att röra på sig, huvudet mår bra av både motionen och den friska luften och dessutom blir man ju tagen av hur vacker natur vi har i det här landet. Vad lyckligt lottade vi är!

När jag var liten var jag en riktig skogsmulle som var ute i skogen mycket och byggde kojor och sånt, men sen under flera år när jag bodde i stan så tog jag mig inte ut i skog och natur lika mycket. Sen en tid tillbaka har jag känt en slags längtan och ett behov att komma närmare naturen igen så nu har jag både köpt hus en bit utanför stan och bokar in sådana här turer och det känns verkligen helt rätt. Hoppas ni mår bra och har en fin start på veckan!